Partnereink

MEGBÍZÓINK:

Swietelsky Vasúttechnika Kft.

Swietelsky Magyarország Kft.

Magyar Aszfalt Kft.

Strabag Vasútépítő Kft.

Gradex Kft.

Projektek

Jelenleg folyamatban lévő munkáink:

- Borszörcsök - belterületi vízrendezés

- Csapadékvíz elvezetés - Lentiben

 

Elérhetőségek

Alpok Terra Kft.

 

Levelezési cím
9700 Szombathely, Petőfi Sándor út 32.

Telefon/Fax: 94/951-286

Email[email protected]

 

Koroknai Róbert   
Ügyvezető

email: [email protected]

 

Szemes Tibor  
Főmérnök

email: [email protected]

 

Szép Ramóna

Gazdasági vezető

email: [email protected]

 

 

 

 

Széchenyi 2020

Pályázó neve     ALPOK TERRA Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe     Hatékonyságnövelő, innovatív eszköz fejlesztés az Alpok Terra Kft-nél a környezettudatosság és gazdaságosság jegyében

Szerződés száma           GINOP-1.2.8-20-2020-00830

Támogatás összege (Ft) 24 500 000

Összköltség (Ft) 44 005 500

A projekt megvalósításának kezdete      2020.08.03.

 

A vállalkozás növekedésével párhuzamosan egyre komplexebb feladatok, projektek ellátása vált szükségszerűvé. A cég főbb tevékenységei (út-, járda építés, bontás, építési terület előkészítés) során egyre gyakrabban vetődött fel az igény egy ilyen jellegű berendezésre. Ugyanis az ilyen munkák során keletkező bontási törmelék szakszerű, megnyugtató kezelés óriási költségeket emésztett fel. 

Jelen gyakorlat alapján a keletkező törmeléket rakodógépekkel teherautókra pakolták, melyet egy bérelt területre szállítottak közúton és ott deponáltak. Később, megfelelőn nagy mennyiség esetén béreltek egy nagyteljesítményű törő gépet, mely elvégezte a törmelék aprítását, osztályozását. Majd ezt deponálták és később közúton teherautóval visszaszállították egyéb építési területekre. 

Ez a korszerű berendezés lehetővé teszi, hogy a keletkező törmeléket az építési munkák helyszínén azonnal fel tudják dolgozni és visszajuttatni pl. útalapba. Így jelentős szállítási, tárolási költség megtakarítása válik lehetővé, amely kimutathatóan növelni fogja a vállalkozás eredményességét. Továbbá környezetvédelmi szempontból is fontos a beruházás, hiszen minimalizálni lehet a közúti szállításól fakadó környezetterhelést is. Még a legnagyobb Komplet osztályozógép is könnyedén is kis helyen elfér, így könnyítve a nagy távolságokra történő szállítást.

A projekt eredményeként az Alpok Terra Kft-nél 1 db Komplet LEMTRACK 7040-es pofás törő berendezés beszerzésre és üzembehelyezésre került. 1 alkalommal került sor szerződésmódosításra, mivel a koronavírus járvány nem kímélte projektünket sem. Az olasz gyártó hosszabb ideig állt a vírushelyzet miatt, és ez okozta a változtatást. A gép azonban decemberben leszállításra került hozzánk, majd februárban megtörtént az üzembehelyezési eljárás is.